Dry Needling

Steeds meer patiënten hebben hun eerste kennismaking met acupunctuurnaalden bij een (fysio-)therapeut die pijnlijke punten in spieren meeneemt in de behandeling. 

Men noemt de behandeling van pijnpunten ook wel triggerpointacupunctuur, myofasciale behandeling of intramusculaire stimulatie (IMS)

Bij Dry Needling kan het gevoel erg intens zijn, vaak heftiger dan het naaldgevoel van ‘gewone’ acupunctuur. Men kan ook zweterig worden of licht onwel, als de behandeling erg heftig is. Een pijnlijk en strak gevoel in de spier kan 1-2 dagen aanhouden.

Ah-shi punten

Pijnlijke punten in de spieren noemt men in de Chinese geneeskunde Ah-shi
punten. Ah-shi betekent, vrij vertaald: ‘daar is het, daar doet het pijn!’ Het behandelen van Ah-shi punten is een techniek die van oudsher tot het domein van de acupunctuur behoort en door acupuncturisten wordt toegepast.

Een klassiek opgeleid acupuncturist kijkt niet alleen naar de pijnpunten, maar beoordeelt tevens uw algemene energie. Daardoor kan hij inschatten of een triggerpuntbehandeling of Dry Needling verantwoord is. Zeker als uw energie niet optimaal is, kiest hij voor een zachtere techniek en ondersteuning van uw energie. Want het is niet de bedoeling dat u (tijdelijk) een pijnpunt kwijt bent, maar dat uw energie in het putje verdwenen is.

Voor de behandeling van pijnpunten met acupunctuurnaalden bent u bij een goed opgeleide acupuncturist aan het juiste adres. Hij doet dit op verantwoorde en veilige wijze en met oog voor meer dan die punten alleen.

NVA_Logo_transparantgif
(c) Bron: NVA


Yvonne Huinink (lid NVA) behandelt al ruim 20 jaar zeer succesvol met acupunctuur.   Vanaf 1998 startte ze met behandelingen Acupunctuur Lichtenvoorde - Praktijk Acupunctuur Loijer. Vanaf mei 2019 heeft ze haar eigen praktijk Yvonne Huinink en is werkzaam als Acupuncturist Doetinchem. En nu -nog geen jaar later- is Yvonne Huinink Acupunctuur Doetinchem voor vele cliënten al hét adres voor Acupunctuur Achterhoek.
Ze is tevens specialist Dry Needling Acupunctuur, studeerde tussen 2012-2015 aan de gereputeerde opleiding te Domburg en staat voor Dry Needling Doetinchem oftewel Dryneedling Doetinchem.  Specialismen:  ◘ Rugklachten / Nek / Wervelkolom  ◘ Reumatische aandoeningen ◘ Hoofdpijn ◘ Pijn / Pijnklachten ◘ RSI ◘ Blessures / Bewegingsklachten