Wereldlichtjesdag

Sinds 1997 is het jaarlijks op de 2e zondag in december Wereldlichtjesdag. Wereldwijd komen mensen bij elkaar om overleden kinderen te herdenken en steken zij om 19.00 uur een kaarsje aan. Door de verschillende tijdzones in de wereld ontstaat hierdoor een golf van licht, zodat de wereld een beetje lichter wordt voor de mensen die hun kind hebben verloren. Ze mogen hierdoor beseffen dat zij niet alleen zijn met hun verdriet. Wat mooi dat het verdriet gezien en gedeeld kan worden. Dat maakt het misschien een beetje beter te dragen.

Vijf elementen en de cyclus van het leven
Eén van de concepten waar een acupuncturist in zijn werk houvast aan heeft is de vijf elementen leer. De elementen Hout, Vuur, Aarde, Metaal en Water beïnvloeden elkaar, zowel voedend als remmend. Bij elk element horen gevoelens en emoties, organen, een seizoen, klimaat, een zintuig, smaak en kleur en een richting waarin de energie beweegt. De vijf elementen vertegenwoordigen ook de cyclus van het leven; na elke winter volgt onherroepelijk weer een lente.

Verdriet, de emotie van het Metaal element
Bij het Metaalelement horen respectievelijk rechtvaardigheid, vertrouwen en verdriet, de longen en de darmen, herfst, droogte, ruiken, scherpe smaak en een naar binnen gerichte energie. Hoe langer je nadenkt over alle aspecten van de vijf elementenleer, hoe meer inzicht je krijgt in hoe lichamelijke en emotionele zaken elkaar beïnvloeden. En hoe je je lijf en je geest kunt helpen om terug in balans te komen, een blokkade te helpen oplossen en weer in beweging te komen.

Naar de acupuncturist
Een acupuncturist prikt natuurlijk niet even je verdriet weg. Hij of zij kan je wel helpen wat (adem)ruimte en ontspanning in je lijf te hervinden. Je energie weer wat in goede banen leiden. Naast samen kaasjes branden ter nagedachtenis, samen het verdriet delen, kan het je helpen weer meer balans te vinden.

Bron en foto: Wereldlichtjesdag

(c) Bron: NVA


➤Contact/Afspraak Maken ➤ .