Wereld Kanker Dag 2020

Kanker zet je wereld op zijn kop. Vandaag 4 februari is het Wereld Kanker Dag, de internationale bewustwordingsdag over de ziekte kanker, ingesteld door de WHO van de Verenigde Naties. Gelukkig worden de behandelingen steeds beter en nauwkeuriger. Internationaal onderzoek brengt nieuwe opties, zodat meer patiënten de toekomst weer hoopvol tegemoet kunnen zien.

Acupunctuur ondersteunt
Acupunctuur kan kanker niet genezen, maar wel een waardevolle bijdrage leveren om bijvoorbeeld bijwerkingen van chemotherapie of bestralingen dragelijker te maken. Acupunctuur is zeer effectief bij pijnbestrijding. Ook om stress te verminderen en beter te slapen is acupunctuur een prima methode. Met een ontspannen en uitgerust lijf kun je immers beter aan je herstel werken.

Samenwerking = integratieve geneeskunde
Integratieve geneeskunde wint de laatste jaren terrein. Hierbij worden complementaire behandelmethoden geïntegreerd in de reguliere zorg. In meerdere ziekenhuizen worden adviezen gegeven om onder andere acupunctuur in te zetten ter ondersteuning bij de behandeling van kanker. Bijvoorbeeld het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem heeft een actieve poli Integratieve zorg en een aantal NVA-acupuncturisten werkt daar nauw mee samen. De NVA neemt deel aan initiatieven om de integratie verder te bevorderen.

Allround specialist
Vanuit het reguliere denken verwacht men dat een acupuncturist gespecialiseerd moet zijn om oncologische patiënten te kunnen behandelen. Een acupuncturist is echter opgeleid om bij iedere patiënt op basis van symptomen te beoordelen welke behandeling nodig is, welke punten behandeld worden, waar de nadruk op moet liggen. Je zou hem/haar een allround specialist kunnen noemen. Hij/zij zet een behandeling in tegen misselijkheid, pijn, vermoeidheid, neuropathie, stress, slapeloosheid etc. Specifiek afgestemd op deze persoon, met oog voor wat deze mens op dit moment nodig heeft en kan verdragen.

Maak een afspraak
Staat jouw leven op zijn kop door kanker en heb je behoefte aan dergelijke ondersteuning? Neem contact op met een acupuncturist bij jou in de buurt en leg je vragen voor.

(c) Bron: NVA


➤ Contact/Afspraak Maken ➤