Vreugdevuur met oudjaar, maar ook het maagvuur brandt….

Heb je ooit last gehad van maagvuur? Een idiote benaming misschien maar
wel herkenbaar waarschijnlijk. Mensen die na de maaltijd last krijgen
van brandend maagzuur zullen het zeker herkennen. Grappig is dat de
Chinese benaming van ziekten zo schilderachtig is. Mensen die een kater
hebben, hebben in China bijvoorbeeld mist in het hoofd. Ze kunnen door
de alcohol van de dag ervoor niet meer helder denken en bewegen zich
traag, alsof ze om zich heen tastend hun weg zoeken in een dichte mist.
De term maagvuur, die brandend maagzuur symboliseert, is net zo herkenbaar.

Zeker nu de feestmaand aanbreekt, is dit een veelvoorkomende klacht.
Want velen kunnen zich niet inhouden als ze pepernoten, marsepein of
gevuld speculaas zien. Zo zijn de sinterklaasvoorbereidingen heel
gezellig, maar ’s nachts in bed kun je flink last hebben van brandend
maagzuur. Heel vervelend maar gelukkig kun je er zelf iets aan doen!

Voeding
Je weet waarschijnlijk al dat het bij brandend maagzuur verstandig is minder koffie te drinken en minder vet of gekruid te eten. In China wordt dit alles beschouwd als yang voedsel en yang bevordert het vuur. Er zijn echter nog meer maagzuur versterkende voedingsmiddelen.
De volgende producten kun je dan ook beter even laten staan: verse gember, knoflook, kaneel, peper, anijs, dille, dadels, prei, ui, ham, kip en vette vissoorten, zoals makreel.

Wat kun je het beste eten?
Yinne voedingsmiddelen blussen het maagzuur door hun koelende karakter. Deze moet je dus vaker eten. Denk hierbij aan tomatensap, watermeloen, aardbei, bessen, peer, rauwe of kort gekookte groenten, komkommer, sla, bieten, taugé.

Op deze manier kom je de feestmaand beter door!

(c) Bron: NVA


➤ Contact/Afspraak Maken ➤