Voorspoedig Nieuw Jaar van het Konijn!

Deze week begint het Jaar van het Konijn volgens de Chinese dierenriem. Het Konijn indachtig een rustig, vredig en comfortabel 2023 gewenst, vol inspirerende vriendschappen en harmonieuze relaties.

Harmonie met een nerveus kantje
Wie onder het teken van het Konijn is geboren is in het algemeen evenwichtig en tevreden, kalm en stabiel. Hij heeft een scherp oog voor diverse belangen. Maar als hij niet de rol van diplomaat heeft blijft hij liever uit de buurt van plekken waar veel mensen samenkomen. Hij houdt van een vredig bestaan in de luwte, misschien ingegeven door zijn ietwat angstige en onzekere natuur. Vanuit zijn alerte en nerveuze aard kan hij onverwachte wendingen maken. Als vriend en partner is hij trouw en toegewijd. Het Konijn staat voor vruchtbaarheid, voorspoed en harmonie.

Waterkonijn
2023 is een yin-jaar en behoort tot het element water. Yin-energie is passief en naar binnen gericht. Dit maakt dat de aangeboren voorkeur voor een rustig bestaan van het Konijn nog meer voelbaar zal zijn. De yin-energie nodigt hem uit zijn binnenwereld, zijn emoties te verkennen. Daardoor is hij minder gericht op de ander en kan hij disharmonie in zijn omgeving beter verdragen. Het waterelement stimuleert zijn inlevingsvermogen, idealisme en fijngevoeligheid. Dit jaar kan hij mensen samenbrengen vanuit oprechte bezieling en een diep innerlijk idealisme. Zijn doorvoelde emoties geven glans en kleur aan zijn vermogen tot verbinden en samenwerken.

Gezondheid
Door zijn kalme uitstraling lijkt het Konijn niet gevoelig te zijn voor stress maar niets is minder waar. Hoge werkdruk, spanningen en relatieconflicten kunnen hem danig uit zijn evenwicht brengen. Lichamelijke klachten met een nerveuze oorsprong zijn het gevolg en vaak is het Konijn zelf de laatste die dat in de gaten heeft. Veel beweging is een goed middel om de balans te herstellen. Omdat het Konijn niet zo dol is op sport is het raadzaam zoveel mogelijk beweging in het dagelijks leven in te passen. Wandelen en fietsen in plaats van de auto nemen, de trap in plaats van de lift en zoveel mogelijk huishoudelijk werk zelf doen zijn goede manieren voor het Konijn om toch de nodige beweging te krijgen. Evenals zachtere vormen van sport, zoals yoga, tai chi of qi gong.

Acupunctuur zet energie in beweging
Herken je je in het bovenstaande? En ook als je niet onder het gesternte van het Konijn geboren bent kun je natuurlijk last hebben van spanningsklachten. Ben je op zoek naar meer rust en ontspanning in je bestaan, ondanks de uitdagingen die het leven met zich meebrengt? Maak een afspraak. Acupunctuur zet energie in beweging!

Het Jaar van het Konijn valt volgens de Chinese dierenriem in 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011 en 2023.

(c) Bron: NVA


➤Contact/Afspraak Maken ➤ .