Verheugende ontwikkelingen en aandacht voor de overgang en acupunctuur

Ten eerste: acupunctuur in medische richtlijn menopauze
In de officiële medische richtlijnen voor de menopauze, de overgang dus, valt te lezen dat acupunctuur een goede methode is om in te zetten bij overgangsklachten. Gynaecologen nemen hier kennis van en verwijzen vrouwen naar de acupuncturist. Dat horen wij graag!

Ten tweede: Acupunctuur in de online Vrouwenwijzer
In het eerste online magazine Vrouwenwijzer, opgezet door twee gynaecologen, vertelt acupuncturist Gilles Stoop hoe Traditionele Chinese Geneeskunde, waarvan acupunctuur een onderdeel is, wordt ingezet bij overgangsklachten. En met goed gevolg. Blijf dus niet langer lopen met deze ongemakken, die 'erbij zouden horen'. Niks daarvan, we doen er wat aan! Met acupunctuur, Chinese kruiden en tips over voeding en leefstijl kom je terug in balans.

Gynaecologen lanceren overgangsplatform
Wilma Smit en Pauline Ottervanger zijn beiden gynaecoloog en gespecialiseerd in de overgang en alles wat daarmee samenhangt. Zij hebben de website Vrouwenwijzer.nl ingericht, samen met Miranda Domburg, ondernemer, om voor particulieren én bedrijven kennis over de overgang samen te brengen.

Voor bedrijven?
Jazeker, want de impact van de overgang op de werkvloer is groot. Bijna 35% van het ziekteverzuim bij vrouwen tussen de 45 en 60 jaar wordt veroorzaakt door klachten die rechtstreeks gerelateerd zijn aan de overgang. Toen Miranda Domburg dit ontdekte, besloot zij zich te richten op het verspreiden van kennis over dit onderwerp, wat samenviel met de plannen van Wilma en Pauline.

Lees mee!
Maak kennis met het online magazine De Vrouwenwijzer en lees het interview met Gilles Stoop, acupuncturist in Utrecht en Rotterdam en bestuurslid van de NVA.

(c) Bron Tekst: NVA


➤Contact/Afspraak Maken ➤