Stoptober 2022

Oktober Stoptober staat voor de deur. Voor elke roker is daar de uitdaging om vier weken niet te roken. En het gaat je lukken! Ook wie zijn toevlucht tot de E-sigaret heeft genomen voelt inmiddels de drang om dat ding aan de wilgen te hangen. Dat is geen onschuldige oplossing gebleken. NU is de tijd om een niet-roker te worden.

Ga er voor!
Met huid en haar, ziel en zaligheid achter je beslissing gaan staan is het allerbelangrijkste, daar begint het mee. Daar hou je het mee vol.
Acupunctuur is een goede ondersteuning bij dit proces.

Je kunt het! Hulp nodig? Maak een afspraak!

Water en naar buiten
Daarnaast kun je zelf het een en ander doen om een niet-roker te worden en te blijven. Vermijd zoveel mogelijk de momenten waar je eerder automatisch je sigaretten tevoorschijn haalde, drink minder koffie om onrust te verminderen, houd je handen bezig, ga de natuur in, haal diep adem, snuif de geuren op van zee of bos. Drink water, was je handen op lastige momenten, neem een douche, boek een verwendagje sauna. Fruit en met name vitamine C doen extra goed in deze tijd.

Acupressuur helpt
Of je nu wel of niet hulp krijgt bij het stoppen met roken, iedereen kent de momenten waarop het heel lastig is de verleiding te weerstaan. Je maakt jezelf weerbaarder met behulp van acupressuur. Moeilijk? Echt niet!

Met acupressuur kun je de ontwenningsverschijnselen verminderen die ontstaan door het stoppen met roken. De hiervoor belangrijke zones bevinden zich in het oor. Het enige wat je hoeft te doen, is regelmatig deze zones masseren. Hierdoor neemt niet alleen de behoefte aan nicotine af maar ook je drang om te snoepen. En – heel fijn - onrustgevoelens en onuitstaanbaar chagrijnig zijn worden ook minder.

(c) Bron: NVA  / Bron Foto/Beeldcitaat: Zorg van de Zaak


➤Contact/Afspraak Maken ➤