Sport en blessures

Acupunctuur helpt!


Sport en blessures
Sporten is gezond. Dat weet inmiddels iedereen wel. Behalve voor een gezond lichaam, zorgt het ook voor een gezonde geest. Door regelmatig te sporten ervaren we een prettige, innerlijke balans. Die balans kan echter verstoord raken als we teveel of te intensief trainen. Dat kan het gevolg zijn van druk uit de omgeving of de hoge eisen die we aan onszelf stellen. Als de druk te hoog wordt, kunnen allerlei blessures ontstaan.

Sport en energie
Als u begint met sporten, is het verstandig dat zorgvuldig op te bouwen. Ons lichaam moet namelijk wennen aan de zwaardere belasting. Dat geldt niet alleen voor hart en longen maar ook voor botten, spieren, pezen en gewrichten. Als u te snel te hard gaat trainen, wordt de kans op blessures groot. Maar ook als u tijdens het trainen voor een belangrijke wedstrijd teveel van uzelf vergt, kan er lichamelijke maar ook mentale overbelasting ontstaan. Behalve specifieke sportblessures als peesontstekingen, spierverrekkingen en spier- en peesscheurtjes, kunnen problemen als burn-out, concentratiestoornissen en oververmoeidheid optreden. Als gevolg van een hoge mentale druk, vóór een wedstrijd bijvoorbeeld, kunnen ook klachten als hoofdpijn, maagpijn of darmkrampen zich voordoen.

Wat kan acupunctuur doen?
De acupunctuurbehandeling is gericht op het herstellen van de energiebalans. Zowel een tekort als een teveel aan energie kan namelijk voor klachten zorgen. Daarnaast verdiept de acupuncturist zich in de klachten zelf en de achtergronden daarvan. Op welke plaats zit klacht? Wat is de aard ervan? Komt hij steeds terug op die plek? Hoe is het trainings- en eetpatroon? Door de behandeling wordt de doorbloeding gestimuleerd. Hierdoor worden de spieren, pezen en gewrichten gevoed waardoor ze sneller afvalstoffen afvoeren en genezen en weer soepel gaan functioneren.  Hoeveel behandelingen nodig zijn, is afhankelijk van de aard en de ernst van uw klachten. 
(c) Bron Tekst: NVA 


➤ Contact/Afspraak Maken ➤