Rust te midden van het rumoer - Acupunctuur Helpt!

De actualiteit is niet bepaald rustgevend op dit moment. Stijgende besmettings-cijfers, deltavariant, Nederland op rood, vakantie-onzekerheid, wateroverlast in Limburg en het rivierengebied, en verdriet om de moord op een gedreven mens. Dit weekend gaat de zon weer schijnen, maar een zekere onrust en moedeloosheid kan je makkelijk bekruipen. Voor wie echt midden in de ellende zit: houd moed. Vertrouw op betere tijden.

Wat te doen?
Als de buitenwereld te groot en te onrustig lijkt, maak dan je binnenwereld klein en kalm. Niet dat je onder je deken moet wegkruipen, juist niet. Maar vertraag een beetje, mediteer, in je tuin, aan de waterkant, op een plek die je fijn vindt. Wandel. Eet ‘kalme’ voeding, niet te heet en niet te koud, een kommetje geurige rijst met gesmoorde groenten, soep, en eet met aandacht. Drink thee in plaats van koffie of alcohol. Hou je emoties gelijkmatig, vraag je af of het de moeite waard is om je boos te maken om een ‘onhandige’ medeweggebruiker of de omgevallen suikerpot. Zo bied je met Yin gedrag tegenwicht aan het Yange om je heen.

Meer weten over Yin en Yang?
In de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG), waarvan acupunctuur een onderdeel is, zijn Yin en Yang belangrijke gegevens, net als de vijf elementen of vijf fasen. Het zijn bouwstenen van de denkpatronen, waarmee de binnen- en de buitenwereld, de micro- en de macrokosmos, geordend kunnen worden. Je kunt er meer over lezen op onze website, bijvoorbeeld via de knoppen hieronder.

Maak een afspraak
Heb je hulp nodig om je innerlijke rust terug te vinden? Maak een afspraak! 

(c) Bron Tekst: NVA


➤Contact/Afspraak Maken ➤