Rugklachten

Acupunctuur helpt!


Rugklachten
Vier op de vijf volwassenen heeft weleens te kampen met rugklachten. De een heeft er eenmalig last van. Bij de ander is het een terugkerend probleem. In dat geval kunnen de klachten chronisch worden. Rugklachten hebben een grote invloed op ons dagelijkse functioneren. De rug is immers een belangrijk deel van ons bewegingsapparaat. Als elke beweging pijn doet, kan het dagelijks leven vermoeiend en zwaar worden.

Lage rugpijn
Er zijn veel verschillende vormen van rugpijn. Bekende vormen als hernia en ischias hebben een duidelijk, lichamelijke oorzaak. Maar vaker hebben mensen last van zogenoemde aspecifiek rugklachten. Hierbij is niet duidelijk aan te wijzen wat de precieze oorzaak is. De pijn doet zich bijna altijd voor in de onderrug. Sommige mensen ervaren een lichte, zeurende pijn, bij anderen is de pijn ondraaglijk. De pijn gaat vaak gepaard met spierkramp, stijfheid en uitstraling naar ander plaatsen. Rugklachten ontstaan meestal door een verkeerde houding of door het maken van verkeerde bewegingen, bijvoorbeeld zwaar en/of verkeerd tillen, een gebrek aan lichaamsbeweging, overgewicht, een hoge werkdruk of spanningen. Soms ontstaat acute rugpijn door plotseling een verkeerde beweging te maken. Dat wordt wel spit genoemd. Verder kunnen stress, lichaamsbouw,erfelijke factoren, orgaanproblemen of afwijkingen in de wervelkolom een rol spelen bij het ontstaan van de klachten.

Wat kan acupunctuur doen?
De acupuncturist zal allereerst uitvoerig ingaan op de aard en de plek van de pijn. Het kan namelijk zijn dat de pijn in de rug in verband staat met energieblokkades elders in uw lichaam. Lage rugklachten kunnen vaak in verband worden gebracht met de nierenergie bijvoorbeeld. Zo kan een acupuncturist niet alleen goed de pijn bestrijden en de spieren ontspannen maar ook de oorzaak van de klachten aanpakken. Ook wordt uw energiehuishouding weer in balans gebracht. Het grote voordeel hiervan is dat bijkomende klachten als slapeloosheid en vermoeidheid snel verdwijnen. Hoeveel behandelingen nodig zijn is afhankelijk van de aard en ernst van uw klachten. Bij acute klachten zijn enkele behandelingen vaak al voldoende. Bij chronische klachten zijn meestal meer behandelingen nodig.
(c) Bron Tekst: NVA


➤Contact/Afspraak Maken ➤