Leefstijl en het coronavirus - 2 - Ademhaling

We beginnen met het allerbelangrijkste en dat is de ademhaling. Eerst moeten we proberen de ademhaling naar beneden te krijgen. Om te beginnen naar het gebied tussen navel en ribben, het verteringsgebied, onze tweede buffer. Dit doe je door je handen tussen navel en ribben te leggen en te visualiseren dat je handen contact maken met dit gebied. Adem in en uit door de neus en laat bij de inademing je buik opbollen en bij de uitademing je buik samentrekken. Let erop dat je schouders ontspannen blijven. Doe dit ongeveer tien minuten.

Energie van je oorsprong

Om je ademhaling nog verder naar beneden te brengen, herhaal je deze oefening, alleen leg je nu je handen op het gebied onder je navel, onze eerste buffer. Probeer zo gelijkmatig mogelijk te ademen. Na verloop van tijd merk je dat je ademhaling rustiger wordt en er vanzelf een korte pauze ontstaat na zowel de in- als de uitademing. Met deze oefening versterk je je meest basale krachten. In de Traditionele Chinese Geneeskunde noemen we dat je energie van je oorsprong en het is de eerste buffer tegen een aanval van buitenaf, de externe duivel genaamd.

Gezondheid ondersteunen

Om onze gezondheid te ondersteunen, kunnen we deze drie gebieden versterken. Dit kunnen we doen vanuit een lichamelijk en een mentaal/spiritueel niveau. In deze rubriek volgen enkele tips onder:

(c) Bron: Frank Roosen, NVA-acupuncturist in Tilburg voor NVA


➤ Contact/Afspraak Maken ➤