Hooikoorts in de winter

Acupunctuur helpt!


Het zachte, warme en natte weer van de laatste tijd bevordert de ontwikkeling van bomen en struiken. De lente komt er aan, dus moet er voor nageslacht gezorgd worden. De roodborstjes en merels vechten elkaar de tuin uit, bomen en struiken vormen katjes en stuifmeel. Op droge en winderige dagen moeten mensen die last hebben van hooikoorts rekening houden met klachten.

Op dit moment komen meer en meer windbestuivers in bloei. Elzen en wilgen tonen uitgroeiende katjes en brengen pollen of stuifmeel in de lucht. De taxus bloeit en een flinke windvlaag kan zorgen voor hele wolken stuifmeel in de tuin. Mensen die hier gevoelig voor zijn kunnen allergische reacties ervaren in de vorm van hooikoortsachtige klachten.

Wie last heeft van hooikoorts kampt met tranende ogen, niesbuien en opgezette oogleden. Zelfs een grieperig gevoel komt voor en je wordt er doodmoe van. Ieder heeft daar zijn eigen aanpak bij, van medicatie tot vaseline in de neus of binnen blijven. Bij Pollennieuws vind je allerlei tips en wanneer welke pollen vliegen.

Naar de acupuncturist!
Er is echter nog een andere oplossing: naar de acupuncturist! Acupunctuur kan snel verlichting van de klachten geven. Wie in een andere periode hooikoorts-klachten krijgt, kan zich preventief laten behandelen. Een paar maanden voor ‘jouw tijd’ is het meest effectief. Maar ook als je er midden in zit: maak een afspraak!

(c) Bron Tekst: NVA


➤ Contact/Afspraak Maken ➤