Hoofdpijn Migraine

Acupunctuur helpt!


Hoofdpijn
Bijna iedereen heeft wel eens last van hoofdpijn. De klachten kunnen variëren van een lichte, zeurende pijn van een paar uur tot een heftige migraineaanval van drie dagen. Er zijn dus vele soorten hoofdpijn. In alle gevallen wordt uw dagelijkse leven flink verstoord. De zeurende pijn kan leiden tot vermoeidheid en prikkelbaarheid. Bij een migraineaanval wil u niet eens meer deelnemen aan het dagelijkse leven. Het enige wat u wil, is op bed liggen in een donkere, stille kamer.

Spanningshoofdpijn en migraine
De meest voorkomende vormen van hoofdpijn zijn spanningshoofdpijn en migraine. Spanningshoofdpijn ontstaat doordat de spieren van de schouders en de nek gespannen zijn. Hierdoor neemt de bloedtoevoer naar het hoofd af en dat veroorzaakt een zeurende pijn. Deze pijn kan een paar uur duren maar ook een paar weken. 

Bij migraine treedt meestal een bonkende of stekende pijn aan één kant van het hoofd op die enkele uren tot enkele dagen kan aanhouden. Aan een aanval gaan vaak allerlei verschijnselen vooraf, zoals misselijkheid, overgeven, tintelingen voelen en flitsen zien.

Medische oorzaak
Hoofdpijn kan veel verschillende oorzaken hebben. Voor een acupuncturist is het van belang te weten of u met uw klachten bij uw huisarts, uw tandarts of een specialist bent geweest. He kan namelijk zijn dat de hoofdpijn het gevolg is van andere klachten of aandoeningen, zoals een oor- of neusholteontsteking, een kaakholteontsteking, een verhoogde bloeddruk of een scheefstaande wervel.

Wat kan acupunctuur doen?
Omdat binnen de acupunctuur klachten voortkomen uit verstoringen in de energiebalans van uw lichaam, gaat de acupuncturist op zoek naar de specifieke oorzaken van uw hoofdpijnklachten. Hij heeft daarbij veel aandacht voor de precieze plek van de pijn, het type pijn en voor eventuele andere oorzaken als emotionele druk, spanning of overspannenheid. Een acupunctuurbehandeling bij hoofdpijn is er op gericht om het teveel aan ‘stijgende’ energie weer te laten dalen. Doordat uw energiehuishouding in balans wordt gebracht, verbetert de bloedcirculatie waardoor uw klachten al snel afnemen. Hoeveel behandelingen nodig zijn, is afhankelijk van de aard en de ernst van uw klachten. 
(c) Bron Tekst: NVA 


➤ Contact/Afspraak Maken ➤