Herstellen na COVID-19 met acupunctuur

Veel mensen houden na het doormaken van een COVID-19 infectie nog een hele tijd klachten. Zelfs als de infectie zelf met weinig acute klachten gepaard ging, kan de nasleep langdurig zijn. Men houdt last van luchtwegklachten, steeds weer even koorts, rillingen en (spier)pijn. Verlies van reukvermogen kan lange tijd aanhouden. Patiënten klagen over maagdarmklachten (misselijkheid, overgeven, diarree), oor- en keelpijn en hoesten. Aanhoudende vermoeidheid, krachtverlies en concentratie- en geheugenproblemen maken het moeilijk de draad weer op te pakken. En dit komt voor bij oud en jong, zonder onderscheid.

Niet uniek
Een dergelijk patroon, chronische vermoeidheid en aanhoudende klachten na een virusinfectie, is niet uniek. Het is bekend als het postviraal syndroom, een nogal ongrijpbaar fenomeen, met veel verschillende uitingen, en waar geen pilletje voor bestaat. Het lichaam moet ergens kracht vandaan halen om de restanten van het ziek zijn eruit te werken. Maar hoe?

Acupunctuur, speciaal voor jou
De Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) is sterk in het beoordelen van de individuele symptomen en deze als een puzzel in groepjes bij elkaar te plaatsen. Aan de hand daarvan bepaalt de acupuncturist welke verstoringen er zijn en welke orgaansystemen ondersteuning nodig hebben. Dat bepaalt de behandeling, met acupunctuur, moxa, kruiden, beweeg- en leefstijladviezen. Alles heel nauwkeurig toegespitst op jouw klachten, jouw lijf, jouw energie. Daardoor vindt je lichaam de kracht om de ziekte definitief te elimineren. En krijg jij je energie terug om uit het dal te krabbelen.

(c) Bron Tekst: NVA


➤Contact/Afspraak Maken ➤