Goede voornemens

Voor veel mensen is de decembermaand de uitgelezen periode om terug te blikken op het jaar dat achter hen ligt. Kijk je terug op een mooi 2023? Ben je blij met waar je staat in je werk en je privéleven? Zit je lekker in je vel?

Als er ruimte is voor verbetering, uit zich dat vaak in een lijstje met goede voornemens. Begin januari begint menigeen fanatiek aan een zoveelste poging om af te vallen, te stoppen met roken, of om – meer algemeen - gezonder te leven. Wist je dat acupunctuur bij veel goede voornemens kan helpen?

Op een gezonde manier afvallen met acupunctuur

Het is misschien wel de meest genoemde wens voor het nieuwe jaar: overtollige kilo’s kwijtraken. In plaats van razendsnel afvallen en daardoor vaak gauw weer aankomen, is een goede balans en een gezonde levensstijl een beter idee.
Een acupuncturist kan hierin ondersteunen door samen met jou te achterhalen wat de oorzaak van jouw overgewicht is. Stress kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je niet afvalt, maar ook slaapproblemen of een verstoorde hormoonbalans kunnen veel invloed op je spijsvertering hebben. Acupunctuur is natuurlijk geen dieet, maar kan als ondersteuning zeer effectief zijn! (In dit artikel lees je er meer over.)

Stoppen met roken? Acupunctuur helpt!
1 januari is voor veel rokers het moment om hun sigaretten definitief vaarwel te zeggen. Stoppen met roken is echter niet zo makkelijk als het misschien lijkt, zeker niet als je last krijgt van flinke ontwenningsverschijnselen. Acupunctuur richt zich juist op het verminderen van die ontwenningsverschijnselen, zodat je sneller van die ongezonde verslaving af bent.
(Wil je hier meer over weten? Klik hier.)

Minder stress, meer in balans
Bij veel mensen staat ‘minder stress’ op het lijstje met goede voornemens. En dat is niet voor niks; de cijfers van mensen die thuis komen te zitten door stressklachten liegen er niet om. Een beetje stress kan echt geen kwaad, maar heb je vaak last van stress en merk je dat je hierdoor mentale en fysieke klachten ontwikkelt, dan is het raadzaam hier iets aan te doen.
Naast genoeg bewegen, gezond eten en bewust rust nemen, kan een acupuncturist je ondersteunen als je last hebt van stress-gerelateerde klachten. Binnen de Chinese geneeskunde draait het namelijk om de balans tussen yin en yang, tussen rust en activiteit. Als die twee in evenwicht zijn, kan de energie in je lichaam goed doorstromen en ontstaan er minder snel klachten. De acupuncturist kan ook met je meedenken om de oorzaak van je klachten aan te pakken. (In dit artikel gaan we hier dieper op in.)

Heb jij ook plannen om in 2024 aan de slag te gaan met jouw gezondheid? Denk er dan eens aan een afspraak te maken!