Code rood: hooikoorts!

Wie last heeft van hooikoorts kampt met tranende ogen, niesbuien en opgezette oogleden. Zelfs een grieperig gevoel komt voor en je wordt er doodmoe van. Ieder heeft daar zijn eigen aanpak bij, van medicatie tot vaseline in de neus of binnen blijven. Bij Pollennieuws vind je allerlei tips en wanneer welke pollen vliegen.

Met de lente op komst ervaart zo’n 7 procent van de bevolking hooikoortsklachten ten gevolge van het stuifmeel van bloeiende bomen. Berken, wilgen, populieren en haagbeuken bloeien en ook die decoratieve kronkelhazelaar stuurt zijn pollen de lucht in. Vooral bij droog, zonnig en wat winderig weer slaat de hooikoorts toe voor wie gevoelig is voor dit stuifmeel.

Naar de acupuncturist!
Acupunctuur kan snel verlichting van hooikoortsklachten geven. Wie in een andere periode hooikoortsklachten krijgt, kan zich preventief laten behandelen. Een paar maanden voor ‘jouw tijd’ is het meest effectief. Maar ook als je er midden in zit: maak een afspraak!

Huis-tuin-en-keuken-tips tegen het pollengeweld

 • smeer wat vaseline of Crème Bioforce van dr. Vogel in je neus
 • was je haar voordat je naar bed gaat
 • verschoon dagelijks het sloop van je kussen
 • draag buiten een (zonne-)bril
 • wrijf niet in je ogen

  Acupressuur voor alledag
  Je kunt ook zelf je klachten verlichten door bepaalde acupressuurpunten te masseren. Het helpt! Kijk onder Acupressuur bij hooikoorts.

  (c) Bron Tekst: NVA


  ➤Contact/Afspraak Maken ➤