Borstkanker en acupunctuur

Borstkanker en acupunctuur
1 op de 7 vrouwen in Nederland krijgt borstkanker. Een heftig gegeven. Laten we meteen heel duidelijk zijn: acupunctuur kan kanker niet genezen. Je acupuncturist kan je wel ondersteunen bij vermoeidheid, misselijkheid, onrust, slaapproblemen en de emotionele aspecten. De praktijk én onderzoek wijzen dat uit, klip en klaar.

Spreekuur Integrative Medicine
Het Oncologisch Centrum van Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem biedt een spreekuur Integrative Medicine*. Patiënten stellen steeds vaker vragen over aanvullende zorg buiten het ziekenhuis. Die zorg kan positief bijdragen aan het welbevinden tijdens of na de reguliere behandeling, maar deze ook tegenwerken. Daarom is het goed over de mogelijkheden te praten en op dit spreekuur advies te krijgen over de veiligheid en effectiviteit van complementaire zorg.

Acupunctuur effectief en veilig
Dat acupunctuur effectief is bij bijvoorbeeld misselijkheid en andere klachten die bij een oncologisch behandelingstraject kunnen optreden is onder acupuncturisten al lang bekend. Daar is ook uitgebreid onderzoek naar gedaan, bijvoorbeeld naar het effect op postoperatieve misselijkheid, en met prima resultaat. En uitgevoerd door goed opgeleide acupuncturisten is de veiligheid van acupunctuur gewaarborgd. Daarmee is acupunctuur een van de behandelopties die door Rijnstate wordt aanbevolen.

Samenwerking
Een aantal NVA-acupuncturisten werkt al intensief en prettig samen met het Rijnstate. Er zijn initiatieven om het netwerk uit te breiden en meer structuur te geven. Dit zijn ontwikkelingen waar we blij van worden en de NVA draagt daar graag aan bij. Niet in de laatste plaats voor al die patiënten die we hiermee kunnen bereiken. Die hun klachten voelen verminderen en waarvan de kwaliteit van leven verbetert of behouden blijft.

Maak een afspraak
Heb jij hiermee te maken en wil je graag weten wat acupunctuur voor jou kan doen? Zoek een acupuncturist bij jou in de buurt bovenaan deze pagina en maak een afspraak.
* Rijnstate Spreekuur Integrative Medicine

(c) Bron Tekst: NVA


Lees hier meer over Ondersteuning bij de behandeling bij kanker door Acupunctuur.


➤ Contact/Afspraak Maken ➤