Als je je huid voelt

Werken de organen in je lichaam zoals het hoort, dan merk je daar eigenlijk niets van. Bij de huid, ons grootste orgaan, is dat heel duidelijk. Je huid hoor je niet te voelen. Je vóélt wel met je huid, het is je tastorgaan, één van je contactmogelijk-heden met de buitenwereld. Je sensor voor warmte, koude, wind, nattigheid, voor zachte, ruwe of stekelige materialen. Met je huid kun je ook contact maken, warmte of koelte geven.

Als je je huid wél voelt, is er iets aan de hand. Je huid is te droog, is rood, jeukt, barst, vervelt, ontsteekt, doet pijn. Met medicijnen of smeerseltjes probeer je je velletje weer in het gareel te krijgen.

Complex probleem
Huidproblemen hebben vaak een complexe achtergrond. Die achtergrond is bij iedereen anders. Daarom kan acupunctuur veel betekenen voor mensen met een huidprobleem, omdat de behandeling op jou persoonlijk is afgestemd.

Wat kun je verwachten als je kiest voor acupunctuur?

  • De acupunctuurbehandeling vermindert klachten en versterkt de werking van andere organen, zoals longen en darmen, waardoor klachten minder snel terugkeren.
  • Met kruiden wordt de weerstand van de huid en andere organen versterkt. Hierdoor wordt de kans kleiner dat klachten optreden of terugkeren.
  • Vaak hangen huidproblemen samen met een allergie of intolerantie. Gerichte voedingsadviezen helpen om klachten te verminderen en te voorkomen.
  • Met leefstijladviezen versterk je je immuunsysteem en verminder je (langdurige) stress. Stress speelt vaak een rol bij het ontstaan of verergeren van huidproblemen.
  • Bij hevige jeuk helpen concentratieoefeningen (uit Tai Chi en Qi Gong) om de krab-reflex te verminderen. Ook helpen ze bij het omgaan met stress.

    (c) Bron Tekst: NVA


    ➤Contact/Afspraak Maken ➤