Acupunctuur bij Kinderwens, Vruchtbaarheid en Zwangerschap

In vijf speerpunten kort en goed waarom acupunctuur helpt bij vruchtbaarheids- en zwanger-schapsproblemen. 

Acupunctuur ondersteunt voor, tijdens en na je zwangerschap!
Steeds meer vrouwen kiezen voor acupunctuur rondom hun zwangerschap. Acupunctuur is een natuurlijke en veilige manier om je bij te staan in deze periode. Het doet geen pijn en heeft geen bijwerkingen. Dat geldt voor jou en je (toekomstige) baby. Een acupuncturist weet welke punten veilig zijn om te prikken tijdens je zwangerschap. Acupunctuur kan je ook fit maken voor je bevalling. Bijvoorbeeld door snel een einde te maken aan een nare griep, die je vlak voor je bevalling te pakken heeft.

Acupunctuur als een zwangerschap uitblijft
Soms lijkt zwanger worden onmogelijk. Als je een onregelmatige menstruatie-cyclus hebt, kan acupunctuur helpen om je hormonale balans te herstellen. Waardoor je een regelmatige eisprong krijgt en de kans op zwangerschap toeneemt. Het probleem kan ook bij de man liggen: de zaadkwaliteit en het aantal zaadcellen kunnen onvoldoende zijn voor een bevruchting. Ook hierbij kan acupunctuur ingezet worden, eventueel in combinatie met Chinese kruiden. Tot slot kan stress een belangrijke rol spelen. Zeker als het maar niet lukt om zwanger te worden. In een IUI-, IVF- of ICSI-traject kan acupunctuur het verschil maken om zwanger te worden en te blijven!

Acupunctuur tijdens de zwangerschap? Natuurlijk!
Tijdens je zwangerschap kan acupunctuur je heel goed helpen. Niet alleen je zwangerschapsmisselijkheid kan minder worden, ook je stemmingswisselingen, vermoeidheid, futloosheid en bandenpijn. Als je klachten afnemen, kan je tenminste genieten van je zwangerschap. Het is tenslotte een mooie en bijzondere periode in je leven en geen ziekbed.

Ook tijdens je bevalling
Acupunctuur kan je ook inzetten als natuurlijke pijnstilling tijdens je bevalling. Je acupuncturist hoeft hiervoor niet bij je bevalling te zijn. Vanaf week 37 kan hij of zij je lichaam voorbereiden op je bevalling. Zo kan je de weeën beter verdragen en zal je ontsluiting soepeler verlopen. Vrouwen die ingeleid worden, merken dat ze een weeënstorm beter kunnen doorstaan. De behandeling kan ondersteund worden met kleine verblijfsnaaldjes. Dit zijn minuscule naaldjes die met een pleister bevestigd worden. Hiervan voel of merk je daarna niets. Als je overtijd bent of als je kindje in een stuit ligt kan acupunctuur je bevalling inleiden of je kindje helpen draaien.

Acupunctuur na je bevalling
Na je bevalling is acupunctuur een goede optie bij ongemakken, zoals onvoldoende melkafscheiding, wondherstel, postnatale emotionaliteit en incontinentie. Heeft je baby last van darmklachten, slaapproblemen, eczeem of verkoudheid? Denk dan ook eens aan acupunctuur.

Kortom
Zowel voor, tijdens als na je zwangerschap kan acupunctuur verlichting geven aan jou en je baby!

(c) Bron: NVA


➤Contact/Afspraak Maken ➤ .